czwartek, 6 października 2011

NIBY KEBAB - PO MOJEMU

Dziś chciałam wam przedstawić przepis na kebab po mojemu. Sos najlepiej zrobić dzień wcześniej ( śmietana 18% duża i 1 rozmiażdżona główka czosnku). Trzy filety z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą gyros i smażymy. Pita kroimy na połowę i wkładamy do mikrofalówki na minutę. Ciepłą pita smarujemy sosem czosnkowym, wkładamy mięso, kapustę pekińską, kukurydzę, ogórka i pomidora.


8 komentarzy:

  1. ale apetycznie to wygląda. Uwielbiam kebaby w każdej postaci. Zazdroszczę tego smaku ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba niedługo przyrządzę nam coś takiego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmm.... wygląda pyszniutko :) mięsko kusi ;)
    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż mi ślinka pociekła :)

    Uwielbiam kebaby :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj skusiłaś mnie tym przepisem :) Jutro prawdopodobnie przyrządzę sobie takiego domowego kebaba:D
    Pozdrawiam Cie.

    OdpowiedzUsuń
  6. ale bym zjadła... chyba jutro sobie zrobię;D

    xoxo
    Failien

    OdpowiedzUsuń
  7. dzieki za komentarz u mnie :)

    jedzonko wyglada ysznie, az zrobilam sie glodna :D

    pozdrawiam
    http://alice-cross.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Mmianm, wyglądaa całkiem smacznie!!! :)

    OdpowiedzUsuń